Artikel Hallo Venray

HALLO Venray was nieuwsgierig naar wat deze pas 20-jarige Venraynaar drijft en wat zijn achtergrond is. Deze week wordt Roy Boateng (20) geplukt.

Hallo Venray- Roy Boateng.

Wie zijn naam op Google intikt, krijgt een heleboel hits. Hij was onder meer ambassadeur voor het ROC in Nijmegen en zet zich graag en veelvuldig in voor de jongeren in Venray. HALLO Venray was nieuwsgierig naar wat deze pas 20-jarige Venraynaar drijft en wat zijn achtergrond is. Deze week wordt Roy Boateng (20) geplukt.


De student is geboren en getogen in Venray. Samen met zijn broer Aki (22) en broer Dirk (16) woont hij bij zijn moeder. "Het is een gezellige boel bij ons thuis, maar af en toe heb ik wel medelijden met mijn moeder. Soms roept ze dat we snel het huis uit moeten gaan", zegt hij lachend. "Maar we hebben het hartstikke leuk hier", vertelt hij. Zijn broer werkt bij een winkel in Venray en zijn jongste broertje is scholier op het Raayland College. De ouders van Roy zijn van Ghanese afkomst. Roy's moeder vertrok naar Nederland voor het volgen van een studie. Zelf is de Venraynaar nog nooit in Ghana geweest.

"Voor mij hoeft dat voorlopig niet. Ik heb het goed naar mijn zin in Venray en heb hier mijn werk, studie en sociale contacten. Op den duur wil ik wel eens naar Ghana om te zien waar mijn roots liggen, maar dat gaat nog even duren", aldus Roy.

Vanaf dit schooljaar is Roy gestart met een nieuwe opleiding, de hbo-studie communicatie aan de Fontys Hogeschool in Eindhoven. "Ik wil richting de reclamemarketing. In het tweede jaar van de studie kan ik me daarin specialiseren. Het lijkt me super gaaf als ik op termijn concepten kan bedenken voor grote evenementen", zegt hij. Op kamers gaat Roy niet tijdens de vierjarige studie. "Nee, ik mis Venray en mijn vrienden en familie dan te veel. Dus ik blijf lekker hier", stelt hij. Voor Roy was het geen uitgemaakte zaak dat hij een hbo-opleiding ging volgen. Hij heeft immers de mbo-studie marketing communicatie en evenementen afgerond. "Mijn overweging was om via een goede werkervaring door te groeien. Een opleiding is natuurlijk niet een garantie voor een leuke baan straks. Uiteindelijk ben ik toch blij dat ik ervoor gekozen heb in Eindhoven te beginnen." Om het leven als student te bekostigen, werkt hij na eerdere baantjes bij onder meer Intertoys en Blokker nu al een jaar bij Jeans in Venray als 'Jeans specialist'.

Meer lezen?

Klik dan hier


Vanwege al zijn activiteiten is sporten er een beetje bij ingeschoten. Roy tenniste een jaar of zeven bij TC Rodhe in Venray. "De studie heeft nu prioriteit, maar ik denk dat ik het straks wel weer een keer oppak. Nu heb ik iedere avond wel iets. Als ik geen vergadering of activiteit heb, dan ga ik graag het terras op met vrienden. Voor mij is het heel belangrijk dat ik daar tijd in steek", zegt hij.

Terug naar alle projecten