Glitterpiet

Glitterpiet - Conceptontwikkeling door Roy Boateng - 29 november 2020 Bij Washin7 waren afgelopen weekend vrolijke glitterpieten te zien.

GLITTERPIET


Samen met Lieke Vrienten werken we naar een nieuwe nieuw begin van een bestaande verhaal. ‘Glitter Piet’, de nieuwe beste vriend van Sinterklaas.

Glitterpiet is de vrolijke en betoverende vriend van Sinterklaas. Kleurrijk en bijzonder. Want glitter is de betoverende sprankelende stof die het Sinterklaassprookje extra magisch maakt. Een tot de verbeelding sprekend verhaal dat door ouders op kinderen wordt doorgegeven en waar kinderen maar al te graag in willen geloven. Eindelijk een Piet zonder negatieve wanklank.

"GLITTERPIET MAAKT ÉCHT EINDE AAN DE PIETENDISCUSSIE"


Want waarom kunnen juist deze Glitterpieten een verbindende rol spelen? Omdat niemand aanstoot kán nemen aan deze schmink-optie. De link naar de slavernij is volledig verdwenen. De bestaande Pieten-pakken blijven gewoon intact, maar dan natuurlijk zonder de pruiken, kragen en oorbellen. De Glitterpieten zijn kleurrijk en magisch en dús extra aantrekkelijk voor kinderen. De glitterschmink kan gedeeltelijk of compleet dekkend opgebracht worden waardoor de Pieten weer ouderwets onherkenbaar zijn. De kleuren zijn naar eigen smaak in te vullen en dús aan te passen aan bijvoorbeeld stad/vereniging/bedrijf.

Ook qua doorvertaling is het ideaal. Achtergebleven glitters zijn bijvoorbeeld het bewijs dat er Glitterpieten in de buurt zijn geweest (super eenvoudig door te voeren op bijvoorbeeld scholen of door ouders thuis). Kinderen zullen ‘t glitter uiterlijk overnemen door zelf glitters aan te brengen op het gezicht bij de intocht. Maar de glitters kunnen óók doorgevoerd worden in 5 december merchandise of op verpakkingsmiddelen. En tenslotte zijn de glitters biologisch afbreekbaar en dus geen belasting voor het milieu.

Benieuwd naar meer? Neem een kijk op het Eindhovens Dagblad hier

Glitterpiet voor jong oud, dame en heer


Meer weten over de Glitter pieten? Bekijk snel de nieuwe website www.glitterpiet.nlCredits:


Initiatiefnemer/concept: Lieke Vrienten

Grafische vormgeving: Bas Overvoorde

Fotografie: Job Veldhuis

Video: Dennis Velders

Beste vriend en adviseur: Jop Franssen

Terug naar alle projecten